Jeśli macie w domu jakiegoś małego niejadka, albo kogoś bliskiego sercu, komu chcecie zrobić przyjemność to dobrze trafiliście :)
Potrzebujemy:
- parówkę,
- jajko,
- sól, pieprz.
Parówkę nacinamy wzdłuż zostawiając ok. 1,5cm nieprzecięte. Końcówki przecięte wywijamy w drugą stronę tworząc kształt serca i łączymy wykałaczką. Przypiekamy jedną stronę parówki na rozgrzanej patelni, a kiedy będzie zarumieniona, przewracamy na drugą stronę i w środek wbijamy jajko, które doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli lubimy mocno ścięte jajko to proponuję jeszcze na chwilkę je przewrócić i podpiec z drugiej strony.
genialne :)
OdpowiedzUsuńJak ładnie!:)) A, zaskoczę kiedyś Andrzeja!;)
OdpowiedzUsuńFuuj nie dobre
OdpowiedzUsuńtaak? :) A próbowałaś/próbowałeś?
Usuń