22 marca 2017

Racuchy mojej mamy

Racuchy wg przepisu mojej mamy są idealne! :) Następnym razem muszę też spróbować tych z kulinarne ABC - książki na thermomiks. Zdjęcie znów mydelniczką... :)

Potrzebujemy:
- 200g jabłek,
- 2op duże kefiru,
- 2 jajka, 
- szczypta soli,
- 50g cukru,
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,
- 360g mąki.

Do naczynia miksującego włożyć obrane, pokrojone na ćwiartki jabłka. Rozdrobnić 4sek./obr.4. Przełożyć do większej miski. Do naczynia TM włożyć pozostałe składniki. Ustawić 2min./interwał. Ciasto powinno być gęste, do nakładania łyżką. Przelać do miski z jabłkami i wymieszać. Smażyć na patelni z rozgrzanym olejem, obustronnie do zarumienienia. Posypać cukrem pudrem i podawać. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz