Niby zwykłe naleśniki, a niezwykłe. Trochę racuchowate ;) Nawet córcia zjadła ;)
Potrzebujemy:
- 400g jabłek,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 2 czubate łyżeczki cukru,
- 200g wody,
- 4 jajka,
- 300g mąki pszennej,
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
Do naczynia miksującego włożyć obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka, dodać cynamon i cukier. Rozdrobnić 5sek./obr.4.. Przełożyć do innego naczynia.
Do naczynia miksującego wlać wodę i dodać jajka, wymieszać 15sek./obr.4. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać 15sek./obr.4. Dodać rozdrobnione jabłka i wymieszać 5sek./obr.wsteczne 3. Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni, lekko natłuszczonej - u mnie olejem kokosowym. Smażyć obustronnie do zarumienienia. Posypać cukrem pudrem i podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz