Bardzo fajny pomysł na obiad. Wszystkim smakowało tylko Połówek powiedział, ze dobre, ale możesz więcej tego nie robić :P
Przepis z kolekcji na TM.
Potrzebujemy:
- 450 - 500g fasolki zielonej (najlepiej pokrojonej na 4cm kawałki),
- 2 ząbki czosnku,
- 20g cebuli,
- 20g oliwy z oliwek,
- 400 - 450g pomidorów bez skórki z puszki (ja dałam świeże),
- 0,5 łyżeczki soli,
- 5g octu balsamicznego,
- 15 liści bazylii,
- kiełki rzodkiewki,
- garść orzechów nerkowca,
- garść owoców granatu.
Na dolny wkład varomy wyłożyć fasolkę.
Do naczynia miksującego TM włożyć 2 ząbki czosnku i cebulę. Rozdrobnić 3sek./obr.8. Dodać oliwę, dusić bez założonej miarki 4min./120st./obr.1. Dodać pomidory, sól, ocet balsamiczny. Nałożyć varomę z fasolką i gotować 15min (wg przepisu, ja gotowałam 30min dopóki fasolka nie była miękka)/varoma/obr.1. Po tym czasie, zdjąć przystawkę varoma i odłożyć na bok. Do pomidorów dodać liście bazylii i zmiksować 30sek./obr.8.
Na półmisek wylać sos, wyłożyć fasolkę, posypać kiełkami i owocami granatu i podawać! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz