16 czerwca 2015

Smak dzieciństwa: ryż z truskawkami

W sezonie truskawkowym obowiązkowym jest przygotowanie ryżu z truskawkami. Dodatkowo jest to tak banalnie proste..., że w sumie przepisu to nie będzie :) Wystarczy, że ugotujecie ryż - u  mnie jaśminowy. Truskawki umyjecie i obierzecie z szypułek - część pokrójcie w mniejsze kawałki, a część potraktujcie blenderem. Śmietanę 36% ubijcie na sztywno. Na talerz nałóżcie ryż, polejcie go zblenerowanymi truskawkami, posypcie kawałkami truskawek, dajcie trochę ubitej śmietany, a każdy niech sobie posłodzi według własnego uznania... :) I już :) Jakie to proste...a jakie pyszne! :) 



3 komentarze:

  1. Mam wrażenie, że moja mama nie lubi takich potraw: bo sobie nie przypominam z dzieciństwa...;)

    OdpowiedzUsuń
  2. oo tak :) do tej pory lubię

    OdpowiedzUsuń