11 września 2014

Kakaowe płatki ryżowe

Sposób na zdrowe, ciepłe śniadanie? Płatki ryżowe!
To moje drugie podejście do nich i... o wiele smaczniejsze niż pierwsze, które miało miejsce parę lat temu. 

Sycące, ciepłe, zdrowe.
Kolor na zdjęciu nie przypomina tego w rzeczywistości, który był dużo bledszy... :)

Potrzebujemy: 
- 3/4szkl mleka, 
- 3/4szkl płatków ryżowych, 
- 1 łyżeczka kakao, 
- 1 łyżeczka cukru waniliowego, 
- połówka banana, 
- płatki migdałowe. 

Mleko zagotować. Dodać płatki ryżowe, kakao i cukier waniliowy (własnej produkcji). Mieszać i gotować ok. 2 minut. 
Wyłożyć na talerz, położyć pokrojoną w plastry połówkę banana i posypać płatkami migdałowymi.


1 komentarz: