Sałatkę poleca Kinga Paruzel jako lekką, rześką, chrupką i pyszną. Rzeczywiście - jest lekka, rześka, chrupka... ale czy pyszna? Połówkowi smakowała, a nawet Mama powiedziała, że tu jej seler smakuje. A mi... cóż... średnio ;) Zdjęcie też kiepskiej jakości... :)
Potrzebujemy (1 większa porcja):
- 2 łodygi selera naciowego,
- 5 rzodkiewek,
- 3 plastry szynki,
- 1 łyżeczka musztardy,
- sok z cytryny,
- natka pietruszki,
- oliwa z oliwek,
- pieprz.
Selera pokroić w plastry. Rzodkiewkę umyć i pokroić w plastry. Plasterki szynki pokroić w paski. Natkę poszatkować. Wszystko wrzucić do miseczki, wymieszać. Skropić sokiem z cytryny, oliwą. Oprószyć pieprzem. Dodać musztardę i wymieszać.
Świetna sałatka.
OdpowiedzUsuń