26 maja 2015

Wrapy z tuńczykiem

Jakie to było dobre! :) Już zapomniałam o tych wrapach, robiłam je bardzo dawno temu na jakąś rodzinną imprezę, a wczoraj przyszło mi do głowy, by zrobić je w ramach kolacji :) Nawet dwa zostały i sprawdziły się jako lunch w pracy :) Bałam się, że tortilla będzie rozmiękczona, ale nie. Polecam :)

Potrzebujemy: 
- puszka tuńczyka w sosie własnym, w kawałkach, 
- 4 - 5 tortilli, 
- dwie mniejsze garście szpinaku, 
- opakowanie serka Almette, 
- pomidor, 
- k. 10 kawałków suszonych pomidorów, 
- sól, 
- pieprz, 
- cytryna. 

Ser przełożyć do miseczki, doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Szpinak umyć i wysuszyć. Tuńczyka odsączyć, przełożyć do miseczki, rozdrobnić widelcem. Suszone pomidory pokroić w kostkę, dodać do tuńczyka i wymieszać. Pomidora umyć, przekroić na ćwiartki, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paski. 
Placek smarować serkiem, układać liście szpinaku, tuńczyka z suszonymi pomidorami, świeżego pomidora. Skropić cytryną, zawinąć i kroić po skosie na 2 - 3 kawałki - w zależności od długości jaką chcecie uzyskać. 

1 komentarz:

  1. Kocham wrapy, ale przyznam się, że z tuńczykiem jeszcze ich nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń