Taka kolorowa, piękna i jakże smaczna! :) Super na niedzielne śniadanie, albo kolację :) Polecam!
Potrzebujemy (2 - 3 porcje):
- 5 jaj,
- 2 garście szpinaku,
- 0,5 dużego pomidora,
- 1 cebulka bananowa,
- sól,
- pieprz.
Szpinak umyć i osuszyć, pokroić w cienkie paski. Cebulkę obrać i drobno posiekać. Połówkę pomidora pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, zeszklić cebulę, po chwili dodać szpinak i chwilę podsmażyć. Następnie dodać pomidora i znów chwilę podsmażyć. Wbić jajka, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji. Przełożyć na talerz. Podawać z pieczywem posmarowanym masłem.
Uwielbiam jajecznicę ze szpinakiem :)
OdpowiedzUsuńKocham jajecznice, a kto jej nie lubi?
OdpowiedzUsuń