Przepis przygotowany jeszcze przed porodem, ale nie zdążył się pojawić... Już niedługo zamieszczę przepis na pyszny i szybki sernik, który udało mi się zrobić w ubiegłą sobotę... ;) To ciasto robiłam już dawno, dawno temu. Mając do dyspozycji białka postanowiłam tym razem by to właśnie ten piegusek nam osłodził poobiednią herbatę :) Proste, szybkie i smaczne :)
Potrzebujemy:
- 1szkl białek,
- szczypta soli,
- 1szkl cukru,
- 1szkl mąki pszennej,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1szkl suchego maku,
- 0,5szkl stopionego i wystudzonego masła,
- garść bakalii.
Białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec dodać cukier i ubić na sztywno. Dodać mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie zmiksować. Dodać mak, wymieszać, następnie bakalie i masło i ponownie wymieszać. Przełożyć do keksówki. Piec w 180st przez ok 50min. Pierwsze 35 - 40min piec przykryte folią aluminiową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz