27 czerwca 2018

Quesadilla vege

Ostatnio w moim mieście odbył się festiwal food trucków, gdzie w food trucku Los Plackos jadłam przepyszną quesadille vege. Musiałam ją powtórzyć w domu... Udało się! Smak idealny <3 Będzie częstszym gościem ;) 


Potrzebujemy: 
- placek tortilla, 
- kolorowe papryki, 
- cebula, 
- kukurydza, 
- czerwona fasola, 
- ser żółty - starty, 
- ketchup, 
sos czosnkowy: 
- 10 ząbków czosnku, 
- sól, pieprz, 
- jogurt naturalny typu greckiego. 

Sos czosnkowy: ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę do jogurtu. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. 
Papryki pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Placek tortilli posmarować delikatnie keczupem. na połowie ułożyć warzywa, potrzepać startym żółtym serem. Złożyć na pół. Położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec 8 - 10min w 230 - 250st.Po upieczeniu pokroić na trójkąty. Podawać na talerzu z dodatkiem sosu czosnkowego.


3 komentarze: