Ostatnio w moim mieście odbył się festiwal food trucków, gdzie w food trucku Los Plackos jadłam przepyszną quesadille vege. Musiałam ją powtórzyć w domu... Udało się! Smak idealny <3 Będzie częstszym gościem ;)
Potrzebujemy:
- placek tortilla,
- kolorowe papryki,
- cebula,
- kukurydza,
- czerwona fasola,
- ser żółty - starty,
- ketchup,
sos czosnkowy:
- 10 ząbków czosnku,
- sól, pieprz,
- jogurt naturalny typu greckiego.
Sos czosnkowy: ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę do jogurtu. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Papryki pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Placek tortilli posmarować delikatnie keczupem. na połowie ułożyć warzywa, potrzepać startym żółtym serem. Złożyć na pół. Położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec 8 - 10min w 230 - 250st.Po upieczeniu pokroić na trójkąty. Podawać na talerzu z dodatkiem sosu czosnkowego.
pyszny farsz :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam i mogę jeść i jeść.
OdpowiedzUsuńwww.natalia-i-jej-świat.pl
Pycha ☺☺
OdpowiedzUsuń