Znalezione w Lidlu roślinne burgery postanowiłam wypróbować na sobie i swoim mięsożernym mężu ;) On podszedł do tego z humorem, natomiast ja byłam trochę sceptyczna, gdyż uważam, że nie nadaję się na zdrowe żywienie, a wege też mnie jakoś odrzuca najczęściej ;)
Mąż: Są OK. Dobre, chociaż na pewno jakbyś dała tu mięso to byłyby lepsze. Jednak jeśli jeszcze chciałabyś kiedyś zrobić to ja chętnie zjem.
Znaczy się, że chyba nie jest źle? :)
Mi również smakowały i chętnie kiedyś do nich wrócę.
Potrzebujemy (2szt.):
- 1op burgerów roślinnych LIDL,
- 2 bułki,
- sałata,
- pomidor,
- cebula,
- papryczki jalapeno,
- ketchup,
- majonez.
Bułkę przeciąć na pół, położyć na rozgrzanej suchej patelni obie połówki i jednego burgera. Po ok 3min, kiedy będą zarumienione przewrócić na drugą stronę i podsmażyć znów ok.3min.
Dolną bułkę posmarować ketchupem, położyć liść sałaty, burgera, pomidory, cebulę, papryczki jalapeno, górną część bułki posmarować majonezem i zamknąć burgera.
Jakie to proste, prawda? :)
Wyglądają apetycznie:)
OdpowiedzUsuń