9 czerwca 2015

Sałatkowo: z tortellini na ostro

Lubicie pikantne dania? Ja bardzo, choć czasem prze-dobrze z pikantnością :) Dzisiaj sałatka z rzeczy jakie znalazłam w kuchni. Wyszła dobra, pikantna i idealnie nadała się również do lunchbox'u :) Polecam! :) Składniki możecie zmieniać, wymieniać, mnożyć, dzielić... jak kto woli :) 

Potrzebujemy: 
- ok. 200g tortellini (u mnie z serem), 
- 3 ogórki kiszone, 
- 1 pomidor, 
- mała puszka kukurydzy, 
- 6 długich, cienkich kabanosów (Sokołów),
- kilka kawałków marynowanej papryczki jalapeno, 
- kilka plastrów sera koziego,
- 3 łyżki majonezu, 
- 2 łyżki śmietany, 
- 2 łyżeczki musztardy, 
- sól, 
- pieprz. 

Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu i pozostawić do wystudzenia. 
Ogórki i pomidor pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Dodać kukurydzę, pokrojone na ok 1cm kawałki kabanosy, pokrojony kozi ser. Wyjęte ze słoiczka kawałki jalapeno drobno posiekać i dodać do pozostałych składników. Dodać przestudzone tortellini. Dodać majonez, śmietanę, musztardę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem i ponownie wymieszać.  

1 komentarz:

  1. Lubię na ostro, ale torellini do mnie nie przemawia w tej formie :)

    OdpowiedzUsuń