18 września 2018

Kostka z masłem orzechowym

Taką miałam chęć na masło orzechowe...ale czasu za dużo nie było. Padło wiec na bardzo prosty, znaleziony na Fooderze u sokrates74. Pyyychaaa! :) 

Potrzebujemy: 
- 200g masła orzechowego (u mnie crunchy, z kawałkami orzechów), 
- 100g cukru pudru, 
- 50g miękkiego masła,
polewa: 
- 100g czekolady mlecznej, 
- 100g czekolady deserowej, 
- łyżka masła. 

Masło orzechowe, cukier puder i miękkie masło wymieszać razem mikserem, aż do uzyskania jednolitej masy. Wyłożyć na papier do pieczenia, przyłożyć drugim kawałkiem papieru i rozwałkować na kwadrat ok.23cm - przełożyć do formy.
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem masła. Polać masę orzechową, wyrównać i... włożyć do lodówki :) 



1 komentarz: