Taką miałam chęć na masło orzechowe...ale czasu za dużo nie było. Padło wiec na bardzo prosty, znaleziony na Fooderze u sokrates74. Pyyychaaa! :)
Potrzebujemy:
- 200g masła orzechowego (u mnie crunchy, z kawałkami orzechów),
- 100g cukru pudru,
- 50g miękkiego masła,
polewa:
- 100g czekolady mlecznej,
- 100g czekolady deserowej,
- łyżka masła.
Masło orzechowe, cukier puder i miękkie masło wymieszać razem mikserem, aż do uzyskania jednolitej masy. Wyłożyć na papier do pieczenia, przyłożyć drugim kawałkiem papieru i rozwałkować na kwadrat ok.23cm - przełożyć do formy.
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem masła. Polać masę orzechową, wyrównać i... włożyć do lodówki :)
Super!
OdpowiedzUsuńMasło orzechowe + czekolada = ideał!
:)