4 sierpnia 2015

Sezamki z amarantusem

Moi kochani czytelnicy :) Wiem, że ostatnio mało się tutaj pojawia, ale to kwestia braku czasu i zabiegania... Za parę dni wyjeżdżam na urlop, więc przez kolejne 2 tygodnie będzie tu pusto... ale jeszcze przed tym chciałam się z Wami podzielić tymi pysznymi sezamkami, które znalazłam u Komarki, oraz kolejnym przepisem, który pojawi się niedługo na blogu... no i może jeszcze jednym ;) W każdym razie - czekajcie! :D

Potrzebujemy:
- 1szkl sezamu, 
- 1szkl amarantusa ekspandowanego, 
- 3 łyżeczki miodu. 

Sezam uprażyć na suchej patelni. Miód przełożyć do garnuszka i zagotować (tak by się spienił). Wszystkie składniki razem połączyć. Na blacie położyć kawałek papieru do pieczenia, wyłożyć na niego masę, przykryć drugim i rozwałkować na grubość ok. 5mm. Pociąć na mniejsze prostokąty/kwadraty. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 150st ok 15min, następnie zostawić do wystygnięcia w uchylonym piekarniku. 

3 komentarze: