21 września 2015

Morsia deluxe

A Baś znów podsuwa mi przepis... :) I koniecznie do wypróbowania! :) Morsia deluxe smakowała wszystkim :) Proste, tanie, smaczne! 

Potrzebujemy: 
- plastry mortadeli (grubość ok. 6mm), 
- 1 cebula, 
- ser topiony śmietankowy, 
- majeranek (u mnie zioła prowansalskie), 
- plastry pomidora, 
- starty żółty ser. 

Cebulę obrać i zeszklić na maśle. Morsię podsmażamy z jednej strony na oliwie, przewracamy, układamy plaster pomidora i plaster sera topionego obtoczonego wcześniej w ziołach. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą morsię posypujemy cebulą i startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku ok. 10min - u mnie na funkcji grill - aż ser się roztopi.
Podawać z ketchupem, musztardą, pieczywem... lub samo :) 

1 komentarz:

  1. No i się zainteresowałam!:) Jak tylko z mężem wyzdrowiejemy, to zrobię to na obiad.

    OdpowiedzUsuń