Potrzebujemy:
- plastry mortadeli (grubość ok. 6mm),
- 1 cebula,
- ser topiony śmietankowy,
- majeranek (u mnie zioła prowansalskie),
- plastry pomidora,
- starty żółty ser.
Cebulę obrać i zeszklić na maśle. Morsię podsmażamy z jednej strony na oliwie, przewracamy, układamy plaster pomidora i plaster sera topionego obtoczonego wcześniej w ziołach. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdą morsię posypujemy cebulą i startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku ok. 10min - u mnie na funkcji grill - aż ser się roztopi.
Podawać z ketchupem, musztardą, pieczywem... lub samo :)
Podawać z ketchupem, musztardą, pieczywem... lub samo :)
No i się zainteresowałam!:) Jak tylko z mężem wyzdrowiejemy, to zrobię to na obiad.
OdpowiedzUsuń