11 sierpnia 2016

Makaron z sosem pomidorowym i serem camembert

Szybki makaronowy obiad to najlepsze rozwiązanie... ;) Polecam! 

Potrzebujemy (4 porcje): 
- makaron ze szpinakiem, 
- 1op sera camembert, 
- 1 kartonik pomidorów bez skórki, 
- 3 ząbki czosnku, 
- sól, 
- pieprz,
- oliwa z oliwek,
- parmezan tarty do posypania. 

Czosnek obrać i rozmiażdżyć nożem. W rondelku rozgrzać oliwę z oliwek, dodać czosnek i chwilę przysmażyć. Dodać pomidory bez skórki i gotować. W międzyczasie gotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Do pomidorów dodać pokrojony w kostkę ser camembert i gotować, aż do rozpuszczenia - skórka sera się nie rozpuści, ale jej nie wyciągajcie - jest pyszna! Doprawić solą i pieprzem. Ugotowany makaron odcedzić, wyłożyć na talerze, polać sosem pomidorowy z camembertem i posypać parmezanem. Smacznego!

4 komentarze:

  1. coś dla makaroniarzy,czyli dla mnie :d

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglada przepysznie!:):) super blog

    OdpowiedzUsuń
  3. Makaronu z camembertem jeszcze nie jadłam ale wygląda to bardzo smacznie i widzę że jest łatwe do przygotowania więc przetestuję w najbliższym czasie. Zastanawiam się tylko nad makaronem. Nie mam takiego zielonego szpinakowego i generalnie staram się raczej jeść te razowe i pełnoziarniste.Teraz mam akurat rurki czaniecki z błonnikiem owsianym. Będą pasowały?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na pewno! :) Ja kupuję różne makarony - kolory, kształty jak tylko trafię na takie - najczęściej w Lidlu ;)
      Szczególnie wyróżniającego się szpinakowego smaku - moim zdaniem tu nie czuć, więc spokojnie może być razowy makaron!
      Czekam na wieści :) Możesz zrobić zdjęcie i jeśli się zgadzasz umieszczę je na FB.
      Pozdrawiam serdecznie!

      Usuń