24 września 2017

Wegetariańskie burrito

To było to! Dobre, pikantne, szybkie! Miodzio :D Przepis z Apetyt na zielone. Takie było pyszne, że nie zrobiłam zdjęcia wnętrza... :D 

Potrzebujemy (4 porcje):
- 4 ząbki czosnku, 
- 1 duża cebula, 
- 1 czerwona papryka, 
- 1 mała cukinia,
- 3 mniejsze pomidory,
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- 1 mała puszka kukurydzy,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki,
- 1/4 pieprzy cayenne,
- 1 łyżeczka kurkumy,
- 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
- 0,5szkl wody,
- sól, 
- pieprz,
- tortille.

Cebulę obrać i drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Dodać czosnek i cebulę i zeszklić.
Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę, cukinię i pomidora pokroić w kostkę. Kiedy cebula już jest gotowa dodać paprykę, cukinię, pomidora, fasolę i kukurydzę. Przyprawić. Dodać koncentrat pomidorowy i wodę. Gotować mieszając ok 20 - 25min. 
Tortille nadziewać farszem, składamy najpierw dwa boki, i na te kolejne 2 boki. Podsmażyć na patelni. 


1 komentarz: