3 marca 2016

Czekoladowe naleśniki z mascarpone i malinami

Zachwalane przez moją siostrę postanowiłam i ja je zrobić. Znalezione na Filozofii Smaku i naprawdę godne polecenia! :) 

Potrzebujemy (8szt.): 
ciasto:
- 100g mąki pszennej, 
- 20g kakao, 
- 2 łyżki cukru pudru, 
- szczypta soli, 
- 300ml mleka, 
- 2 jajka, 
- 1 łyżeczka oleju, 
dodatkowo: 
- 250g sera mascarpone, 
- dżem malinowy (u mnie maliny z domowego kompotu), 
- cukier puder. 

Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce i zmiksować. Odstawić na 30min. Po tym czasie rozgrzać patelnię, dać odrobinę tłuszczu (u mnie olej kokosowy) i smażyć naleśniki. Każdy naleśnik posmarować serkiem i dać maliny lub dżem malinowy. Posypać cukrem pudrem.    


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz