Czasem trzeba próbować nowych rzeczy. Ostatnio było to mleko migdałowe, teraz tofu. Nie powaliło mnie na łopatki i raczej nie będzie częstym gościem w mojej kuchni... ;) Pomysł częściowo zaczerpnięty z Kwestii smaku.
Potrzebujemy (2 porcje):
- 4 jajka,
- 180g tofu,
- garść świeżego szpinaku,
- sól,
- pieprz,
- masło.
Tofu odsączyć na ręczniku papierowym. Pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem.
Szpinak umyć.
Rozgrzać patelnię z odrobiną masła. Wrzucić tofu i podsmażyć po ok. 2min z każdej strony. Przesunąć tofu na bok patelni. Wrzucić szpinak i chwileczkę go podsmażyć, aż liście zwiędną. Wbić jajka, posolić, usmażyć jajecznicę. Na talerz wyłożyć tofu, a na tofu jajecznicę. Można podać z tostem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz