4 marca 2016

Truskawkowe płatki ryżowe

Ciepłe śniadanie? :) A proszę! :) Do tego jeszcze truskawkowe, więc same pyszności! :) Mleko migdałowe możecie zastąpić zwykłym mlekiem, bądź jakimś innym roślinnym. 

Potrzebujemy (1 porcja): 
- 1,5szkl mleka migdałowego, 
- 3/4szkl płatków ryżowych, 
- 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią, 
- kilka truskawek (u mnie rozmrożone).

Truskawki rozmrozić i rozdrobnić widelcem (zostawić 2 - 3szt. na wierzch). Mleko z cukrem zagotować, dodać płatki i chwilę podgotować do zgęstnienia. Dodać rozdrobnione truskawki i wymieszać. Przełożyć na miseczkę, położyć całe truskawki i smacznego! :)   

1 komentarz: