23 maja 2014

Burrito

PP - czyli pyszne i pikantne! :) Super. Polecam!!


Potrzebujemy:
- 2 filety z kurczaka,
- 1 cebula, 
- 1 puszka meksykańskiej kukurydzy z czerwoną fasolą z Bonduelle,
- 0,5 łyżeczki papryki słodkiej w proszku, 
- 0,5 łyżeczki cynamonu mielonego, 
- 1 łyżeczka pieprzu cayenne,
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
- sól, pieprz,
- tortille.

Mięso umyć i oczyścić, zemleć w maszynce do mięsa razem z cebulą. Smażyć na oliwie i oleju (50:50). Doprawić solą, pieprzem i przyprawami. Gdy mięso będzie już dość dobrze usmażone dodać puszkę meksykańską - łącznie z zalewą i dusić pod przykryciem ok. 15 minut. 
Tortille podgrzać w mikrofali, nałożyć nadzienie mięsne, zwinąć w rulonik, położyć obok pomidorki i ogórki i... gotowe ;) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz