11 maja 2015

Pizza z salami

I kolejna! Mmmmm! :)

Potrzebujemy:
- ser mozzarella (k.15dag), 
- salami, 
- oliwki,
- 0,5 papryki czerwonej,
- 0,5 papryki żółtej, 
- pomidorki koktajlowe, 
- ketchup, 
- szczypiorek.

Ciasto rozłożyć na blasze do piekarnika. Posmarować ketchupem (można dodać też pikantny sos jeśli lubicie). Ser zetrzeć na średnich oczkach. Posypać całość pizzy. Ułożyć salami. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Ułożyć oliwki i pomidorki koktajlowe poprzecinane na pół. 
Piec ok. 17min w 200st. Po upieczeniu posypać szczypiorkiem.

2 komentarze:

  1. Tak kusisz tą pizzą, że wreszcie muszę ją zrobić. Jutro robię ciasto.:)

    OdpowiedzUsuń