Korzenne przyprawy zawsze należały do moich ulubionych. Dziś mam dla Was gofry cynamonowe podane ze świeżą pomarańczą i bitą śmietaną. Przepis znaleziony u Doroty (klik). Polecam, bo wyszły pyszne - choć lekko blade ;)
Potrzebujemy (3szt):
- 1 jajko,
- 1szkl mąki,
- 1 łyżka cukru,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 0,5szkl mleka,
- 4 - 6 łyżek wody,
do podania:
- bita śmietana,
- pomarańcz.
Do miski wsypać wszystkie składniki i zmiksować na gładkie, gęste ciasto. Śmietanę ubić. Pomarańcz wyfiletować.
Rozgrzać gofrownicę i nałożyć ciasto. Piec do zarumienienia. Podawać z bitą śmietaną i pomarańczą.
to nic,że blade...zjadłabym mimo to :D
OdpowiedzUsuń