6 lutego 2016

Omlet z salami

Omlet z salami nie był strzałem w 10. Nie podszedł nam zupełnie i długo zastanawiałam się czy go tu wrzucać... Doszłam jednak do wniosku, że nie każdy ma takie kubki smakowe jak my i dla kogoś innego może to być super sprawa.
Nie pamiętam u kogo go widziałam, więc nie piszę, by nie skłamać... ;) 


Potrzebujemy (2 porcje): 
- 4 jajka, 
- kilka plasterków sera żółtego, 
- 50g salami w plastrach, 
- 4 łyżki mąki, 
- 0,5szkl mleka, 
- sól, 
- pieprz, 
- masło. 

Ser i salami pokroić w kostkę. Jajko roztrzepać z mlekiem, dodać mąkę i dobrze wymieszać, by nie powstały grudki. Dodać sól i pieprz. Na patelni rozgrzać masło i smażyć omlet dwustronnie do zarumienienia. Ostrożnie z przewracaniem... mi trochę nie wyszło ;) 

1 komentarz: