7 lutego 2017

Chleb z salami, serem i papryką

Coś innego... i całkiem ciekawego. Choć to nie będzie mój nr 1... ;) Zdjęcie hmmm... końcówki, bo zapomniałam od razu, a potem się rzucili... :) 

Potrzebujemy: 
- 100g sera edamer,
- 100g salami, 
- 80g czerwonej papryki, 
- 700g mąki pszennej, 
- 480g wody,
- 40g świeżych drożdży, 
- 15g przyprawy do pizzy, 
- 1 łyżeczka cukru, 
- 10g soli. 

Do naczynia TM włożyć pokrojony na kawałki ser, salami i paprykę. Rozdrobnić 4sek./obr.5 - w razie potrzeby powtórzyć. Dodać mąkę, wodę, drożdże, przyprawę do pizzy, cukier i sól. Wyrobić 2min./interwał. 
Keksówkę natłuścić i przełożyć do niej ciasto. Odstawić do wyrośnięcia przykryte ściereczką. Piekarnik rozgrzać do 220st. grzanie góra-dół. Chleb piec na dolnej szynie piekarnika ok. 75min. Po 30min chleb można przykryć folią aluminiową, żeby się za bardzo nie spiekł.  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz