13 lutego 2017

Naleśniki jabłkowe

Niby zwykłe naleśniki, a niezwykłe. Trochę racuchowate ;) Nawet córcia zjadła ;)

Potrzebujemy: 

- 400g jabłek, 
- 1 łyżeczka cynamonu, 
- 2 czubate łyżeczki cukru, 
- 200g wody, 
- 4 jajka, 
- 300g mąki pszennej, 
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia. 

Do naczynia miksującego włożyć obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka, dodać cynamon i cukier. Rozdrobnić 5sek./obr.4.. Przełożyć do innego naczynia. 
Do naczynia miksującego wlać wodę i dodać jajka, wymieszać 15sek./obr.4. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać 15sek./obr.4. Dodać rozdrobnione jabłka i wymieszać 5sek./obr.wsteczne 3. Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni, lekko natłuszczonej - u mnie olejem kokosowym. Smażyć obustronnie do zarumienienia. Posypać cukrem pudrem i podawać. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz