Czasami potrzebujemy zrobić coś małego i szybkiego, kiedy zapowiedzieli nam się goście. Te krakersowe propozycje w sumie tak do końca szybkie nie są. Trzeba się z nimi chwilkę pobawić, ale... warto :) Najlepiej przygotować je zaraz przed podaniem, bo kiedy postoją trochę dłużej krakers się rozmiękcza...
Krakersy łososiowe
Potrzebujemy:
- krakersy (u mnie talarki cebulowe),
- serek śmietankowy (do kanapek),
- łosoś wędzony,
- koperek,
- sok z cytryny.
Talarki smarujemy serkiem śmietankowym, kładziemy kawałek łososia, skraplamy cytryną, dekorujemy koperkiem.
Krakersy z nutellą
Potrzebujemy:
- krakersy słone,
- nutella,
- ser pleśniowy, np. Lazur.
Krakersy smarujemy nutellą, kładziemy plasterek sera pleśniowego.
Pierwsze robiłam kiedyś dla gości - szybko znikały!:) Ale te drugie -zaskoczyłaś mnie połączeniem Nutelli i sera pleśniowego...:)
OdpowiedzUsuńSpróbuj koniecznie! :)
OdpowiedzUsuń