7 kwietnia 2014

Krakersowe kanapeczki

Czasami potrzebujemy zrobić coś małego i szybkiego, kiedy zapowiedzieli nam się goście. Te krakersowe propozycje w sumie tak do końca szybkie nie są. Trzeba się z nimi chwilkę pobawić, ale... warto :) Najlepiej przygotować je zaraz przed podaniem, bo kiedy postoją trochę dłużej krakers się rozmiękcza... 

Krakersy łososiowe

Potrzebujemy: 
- krakersy (u mnie talarki cebulowe), 
- serek śmietankowy (do kanapek),
- łosoś wędzony, 
- koperek, 
- sok z cytryny. 

Talarki smarujemy serkiem śmietankowym, kładziemy kawałek łososia, skraplamy cytryną, dekorujemy koperkiem. 


Krakersy z nutellą


Potrzebujemy: 
- krakersy słone, 
- nutella, 
- ser pleśniowy, np. Lazur. 

Krakersy smarujemy nutellą, kładziemy plasterek sera pleśniowego.

2 komentarze:

  1. Pierwsze robiłam kiedyś dla gości - szybko znikały!:) Ale te drugie -zaskoczyłaś mnie połączeniem Nutelli i sera pleśniowego...:)

    OdpowiedzUsuń