5 grudnia 2014

Smak dzieciństwa: andrut inaczej

Ten jest jeszcze lepszy niż poprzedni! Gwarantuję Wam to! Niebo w gębie!! :) Nic więcej nie napiszę - musicie spróbować :) 

Potrzebujemy:  
- 1op wafli, 
- 250g masła (lub margaryny), 
- 0,5szkl mleka, 
- 1,5szkl cukru,
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, 
- 2 łyżki kakao, 
- 1,5szkl mleka w proszku,
- garść orzechów włoskich.

Mleko, masło, cukry i kakao wrzucić do garnka i postawić na nie dużym ogniu aż do rozpuszczenia i połączenia się wszystkich składników. Orzechy posiekać. Odłożyć dwa wafle, a pozostałe pokruszyć (nie na wiór, niech zostaną większe kawałki). Garnek odstawić na chwilę z ognia i dodać mleko w proszku - zmiksować. Dodać posiekane orzechy i pokruszone wafle - zmiksować. Masę wyłożyć na jeden pozostawiony wafel i przykryć drugim. Odstawić do lodówki lub w chłodne miejsce do zastygnięcia.


1 komentarz:

  1. Fajny przepis . Ja znam troszkę inny , pokruszyć jeden wafel i trochę herbatników do masy a potem wafel - dżem - wafel - masa - wafel - dżem - wafel :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń