6 maja 2015

Sałatkowo: z selera naciowego

Sałatkę poleca Kinga Paruzel jako lekką, rześką, chrupką i pyszną. Rzeczywiście - jest lekka, rześka, chrupka... ale czy pyszna? Połówkowi smakowała, a nawet Mama powiedziała, że tu jej seler smakuje. A mi... cóż... średnio ;) Zdjęcie też kiepskiej jakości... :) 

Potrzebujemy (1 większa porcja):
- 2 łodygi selera naciowego, 
- 5 rzodkiewek, 
- 3 plastry szynki, 
- 1 łyżeczka musztardy, 
- sok z cytryny, 
- natka pietruszki, 
- oliwa z oliwek, 
- pieprz. 

Selera pokroić w plastry. Rzodkiewkę umyć i pokroić w plastry. Plasterki szynki pokroić w paski. Natkę poszatkować. Wszystko wrzucić do miseczki, wymieszać. Skropić sokiem z cytryny, oliwą. Oprószyć pieprzem. Dodać musztardę i wymieszać.   


1 komentarz: