Kolejny super przepis znaleziony na blogu Pauliny, która reklamuje tą pastę jako idealne zastępstwo za pasztet z pomidorami wątpliwego pochodzenia... Był czas, że bardzo lubiłam taki pasztet, więc postanowiłam spróbować tej pasty na kanapki. Muszę stwierdzić, że... to strzał w 10 :) Chilli dodaje jej trochę ostrości. Lubię to! :) Na pewno do powtórzenia.
Potrzebujemy:
- puszka cieciorki (ciecierzycy),
- ok.10szt. suszonych pomidorów,
- 3 łyżki oleju z pomidorów,
- 2 łyżki nasion słonecznika,
- sól,
- pieprz,
- chilli,
- ostra papryka,
- ok. 2-3 łyżki wody.
Z cieciorki odlać zalewę i wypłukać. Wszystkie składniki potraktować blenderem i doprawić do smaku. Wody dodać tyle, by uzyskać odpowiednią konsystencję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz