13 czerwca 2014

Kanapkowo: pasta z cieciorki i suszonych pomidorów

Kolejny super przepis znaleziony na blogu Pauliny, która reklamuje tą pastę jako idealne zastępstwo za pasztet z pomidorami wątpliwego pochodzenia... Był czas, że bardzo lubiłam taki pasztet, więc postanowiłam spróbować tej pasty na kanapki. Muszę stwierdzić, że... to strzał w 10 :) Chilli dodaje jej trochę ostrości. Lubię to! :) Na pewno do powtórzenia. 

Potrzebujemy:
- puszka cieciorki (ciecierzycy), 
- ok.10szt. suszonych pomidorów, 
- 3 łyżki oleju z pomidorów, 
- 2 łyżki nasion słonecznika, 
- sól, 
- pieprz, 
- chilli, 
- ostra papryka, 
- ok. 2-3 łyżki wody. 

Z cieciorki odlać zalewę i wypłukać. Wszystkie składniki potraktować blenderem i doprawić do smaku. Wody dodać tyle, by uzyskać odpowiednią konsystencję.   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz