30 grudnia 2014

Czekoladki z pomarańczową nutą

Święty Mikołaj w tym roku przyniósł mi pod choinkę foremki do pralinek. Moje pierwsze starcie z nimi musiało więc odbyć się zaraz po świętach. Mimo tego, iż wszyscy są najedzeni jak bąki to... z radością spróbowali tych mini czekoladek :) Nawet im smakowały :) choć do perfekcyjnego wyglądu sporo im brakowało :) 

Potrzebujemy:
- czekolada z dużą zawartością kakao (u mnie 74%), 
- skórka otarta z 1 pomarańczy. 

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 
Pomarańczę umyć i otrzeć z niej skórkę. 
Skórkę dodać do czekolady i napełnić foremki. Odstawić do wystudzenia - nie chować do lodówki.


1 komentarz:

  1. Robiłąm na święta i zapomniałam zrobić fotki, super sa takie czekoladki:)

    OdpowiedzUsuń