Witam w Nowym Roku! :) Jak minął Sylwester? Szykowaliście coś wyjątkowego? :) Na mnie w tym roku padło zrobienie przekąsek :) Były więc wrapy z łososiem (klik!), mini caprese (klik!) i koreczkowy jeż :)
Dziękuję wszystkim znajomym za przemiłe towarzystwo :D
Potrzebujemy:
- 2 kapusty,
- kawałek pora,
koreczki marynowane:
- ogórki kiszone (lub konserwowe),
- papryka marynowana,
- cebulki (złociste lub białe),
- kukurydza marynowana (mini kolby),
koreczki świeże:
- ogórek,
- rzodkiewka,
- żółty ser,
- oliwka.
Kapusty owijamy folią aluminiową. Mniejszą kapustę nabijamy na mniejszą za pomocą patyczków do szaszłyków.
Koreczki tworzymy i nabijamy je w kapustę.
Koreczki marynowane: cebulka, papryka, kukurydza, ogórek :)
Koreczki świeże: rzodkiewka, żółty ser, ogórek, oliwka.
Heh swietny jeż
OdpowiedzUsuń