3 stycznia 2015

Koreczkowy... jeż? :)

Witam w Nowym Roku! :) Jak minął Sylwester? Szykowaliście coś wyjątkowego? :) Na mnie w tym roku padło zrobienie przekąsek :) Były więc wrapy z łososiem (klik!), mini caprese (klik!) i koreczkowy jeż :) 
Dziękuję wszystkim znajomym za przemiłe towarzystwo :D 

Potrzebujemy: 
- 2 kapusty, 
- kawałek pora, 
koreczki marynowane:
- ogórki kiszone (lub konserwowe), 
- papryka marynowana, 
- cebulki (złociste lub białe), 
- kukurydza marynowana (mini kolby), 
koreczki świeże: 
- ogórek, 
- rzodkiewka, 
- żółty ser, 
- oliwka. 

Kapusty owijamy folią aluminiową. Mniejszą kapustę nabijamy na mniejszą za pomocą patyczków do szaszłyków. 
Koreczki tworzymy i nabijamy je w kapustę. 

Koreczki marynowane: cebulka, papryka, kukurydza, ogórek :) 
Koreczki świeże: rzodkiewka, żółty ser, ogórek, oliwka. 

zBLOGowani.pl

1 komentarz: