6 stycznia 2015

Nadziane parówki

Tak wpadło i nie mogło wyść z głowy... więc trafiło na bloga :D Na śniadanie, na kolację ;) Wyszło bardzo pysznie i pożywnie. Polecam! :) 

Potrzebujemy (2 porcje):
- 3 małe ogórki kiszone, 
- kawałek żółtego sera, 
- pół cebuli, 
- ketchup,
- 5 - 6 parówek. 

Ogórki, ser i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do miseczki i wymieszać z ketchupem. Parówki naciąć wzdłuż (nie do końca) i ułożyć na blasze do pieczenia. Nałożyć farsz. Piec 10min w 190 - 200st. 


3 komentarze:

  1. To może lepsze niż parówki z serem i boczkiem...;) Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!:))

    OdpowiedzUsuń