24 lutego 2015

Płatki ryżowe z wiśniową konfiturą

Ostatnio polubiłam śniadania na ciepło. Dzisiaj płatki ryżowe z dodatkiem konfitury wiśniowej (bo tylko taką znalazłam w domu - możecie użyć każdej innej, a nawet dżemu) :) Przesadziłam jednak z ilością słodyczy, bo mnie zamuliło na cały dzień :) Następnym razem nie dodajcie cukru do mleka ;) 

Potrzebujemy:
- 1,5szkl mleka, 
(- 1 łyżeczka cukru waniliowego,)
- 3/4szkl płatków ryżowych, 
dodatkowo:
- łyżeczka brązowego cukru, 
- konfitura. 

Mleko z cukrem waniliowym zagotować, Dodać płatki ryżowe i podgotować do miękkości. Przełożyć na talerz, posypać delikatnie brązowym cukrem, położyć dżem i smacznego! :) 

3 komentarze:

  1. Uwielbiam wiśnie w każdej postaci:)

    OdpowiedzUsuń
  2. nigdy nie dodaje cukru,no chyba że akurat robię płatki z owocami,to miód :)

    OdpowiedzUsuń