Ostatnio polubiłam śniadania na ciepło. Dzisiaj płatki ryżowe z dodatkiem konfitury wiśniowej (bo tylko taką znalazłam w domu - możecie użyć każdej innej, a nawet dżemu) :) Przesadziłam jednak z ilością słodyczy, bo mnie zamuliło na cały dzień :) Następnym razem nie dodajcie cukru do mleka ;)
Potrzebujemy:
- 1,5szkl mleka,
(- 1 łyżeczka cukru waniliowego,)
- 3/4szkl płatków ryżowych,
dodatkowo:
- łyżeczka brązowego cukru,
- konfitura.
Mleko z cukrem waniliowym zagotować, Dodać płatki ryżowe i podgotować do miękkości. Przełożyć na talerz, posypać delikatnie brązowym cukrem, położyć dżem i smacznego! :)
Smacznie ;)))
OdpowiedzUsuńUwielbiam wiśnie w każdej postaci:)
OdpowiedzUsuńnigdy nie dodaje cukru,no chyba że akurat robię płatki z owocami,to miód :)
OdpowiedzUsuń