30 października 2015

Omlet z kaszą manną

Omlecik na kolację z kaszy manny był chyba strzałem w 10 ;) Dla 4 - niekoniecznie głodnych osób był idealny :) Zjedliśmy go z różnymi dżemami, konfiturami i serem białym. Sycący, lekko biszkoptowy, puszysty. Polecam! Znalezione u Wanilli

Potrzebujemy: 
- 2 jajka, 
- 2 łyżeczki cukru, 
- 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, 
- 100g jogurtu naturalnego, 
- 120g kaszy manny.

Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać rózgą. Odstawić na ok. 10min. Rozgrzać patelnię z masłem, wylać ciasto i piec pod przykryciem do zarumienienia. Przewrócić na drugą stronę i piec - również do zarumienienia. Podawać z białym serem, dżemem lub konfiturą. 


1 komentarz: