2 września 2014

Kanapkowo: pasta jajeczna

Szybko i pysznie, kiedy nie mamy w lodówce nic na co mielibyśmy ochotę. Dodatkowo to mój smak z dzieciństwa - moja mama często robiła takie pasty. Polecam!

Potrzebujemy:
- 4 jajka, 
- łyżkę miękkiego masła, 
- sól. 

Jajka ugotować na twardo, gdy wystygną obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce na mniejszych (ale nie najmniejszych) oczkach. Dodać łyżkę masła, posolić i wymieszać. Gotowe!! :) 
Najlepiej pastę zrobić zaraz przed podaniem. Jeśli zrobimy ją wieczorem i włożymy do lodówki, będzie się rozpadać na kanapce i kruszyć.


2 komentarze:

  1. o popatrz, takiej pasty jajowej to jeszczem nie jadła :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Koniecznie więc trzeba spróbować :D

    OdpowiedzUsuń