To mój pierwszy raz z jarmużem i muszę Wam powiedzieć, że wyszło całkiem nieźle ;) Dałam chyba za dużo oleju, bo nie wszystkie mi się wysuszyły i niestety nie wszystkie są chrupiące... ale mimo wszystko... nooo całkiem nieźle ;) Polecam!
Potrzebujemy:
- 200g jarmużu,
- 4 łyżki oleju z pomidorami, czosnkiem i bazylią (Kujawski),
- 3/4 łyżeczki soli,
- ostra papryka.
Jarmuż - ja miałam gotowy do spożycia, wrzucić do miski, dodać olej i przyprawy. Dłonią wszystko dobrze wymieszać. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Przesypać jarmuż tak, by był rozłożony na całej blasze i nie leżał warstwami. Piec w 150st ok 8-10min, aż jarmuż wyschnie, ale nie spali się. Wystudzić, przesypać do miseczki i podać.
Są przepyszne!<3 Zapraszam na swój blog kulinarny. :) https://jaglusia.wordpress.com/
OdpowiedzUsuń