19 września 2016

Chipsy z jarmużu

To mój pierwszy raz z jarmużem i muszę Wam powiedzieć, że wyszło całkiem nieźle ;) Dałam chyba za dużo oleju, bo nie wszystkie mi się wysuszyły i niestety nie wszystkie są chrupiące... ale mimo wszystko... nooo całkiem nieźle ;) Polecam! 

Potrzebujemy: 
- 200g jarmużu, 
- 4 łyżki oleju z pomidorami, czosnkiem i bazylią (Kujawski), 
- 3/4 łyżeczki soli, 
- ostra papryka. 

Jarmuż - ja miałam gotowy do spożycia, wrzucić do miski, dodać olej i przyprawy. Dłonią wszystko dobrze wymieszać. Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Przesypać jarmuż tak, by był rozłożony na całej blasze i nie leżał warstwami. Piec w 150st ok 8-10min, aż jarmuż wyschnie, ale nie spali się. Wystudzić, przesypać do miseczki i podać. 

1 komentarz:

  1. Są przepyszne!<3 Zapraszam na swój blog kulinarny. :) https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń