Potrzebujemy (4 porcje):
- 300g combru z królika,
- mała cebula,
- 1/4szkl pęczak,
- 1szkl bulionu,
- 1/4szkl różowego, wytrawnego wina,
- puszka bonduelle mieszanki meksykańskiej,
- 200g pomidorów,
- zioła prowansalskie,
- 1 łyżka masła,
- 1 łyżka oliwy,
- 1/4 łyżeczki czerwonej pasty curry.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać łyżkę oliwy i masła. Zeszklić cebulkę. Dodać pęczak i chwilę smażyć.
Comber z kurczaka oczyścić i pokroić w małą kostkę. Dodać na patelnię do cebuli, obsypać solą, pieprzem i ziołami. Przysmażyć mięso. Dodać wino i chwilę podgotować, dodać gorący bulion - gotować pod przykryciem ok. 10min.
W międzyczasie pomidory sparzyć, pozbawić skórki i pokroić w kostkę.
Na patelnię dodać pomidory i mieszankę meksykańską z puszki. Dodać niewielką ilość czerwonej pasty curry. Gotować bez przykrycia ok.15min, aż pęczak napęcznieje. Smacznego!
ale bym zjadła,tylko skąd ja wezmę królika...mm czas się uśmiechnąć do wujka :D
OdpowiedzUsuńSpokojnie możesz zastąpić kurczakiem ;)
Usuń