26 listopada 2015

Zupa z cieciorki

Już jakiś czas temu ten przepis (znaleziony tutaj) trafił u mnie na listę do zrobienia. W końcu dojrzał i nadszedł jego dzień ;) Zupa jest... ekspresowa! Zaskoczyło mnie, że wszystkim smakowała. Przyprawiłam ją mocno i wyraziście, dzięki czemu stała się dość pikantna. Dla osób, które lubią naprawdę pikantne dania dodatkiem do niej stała się pieczona ciecierzyca, którą znaleźć możecie TUTAJ! :)

Potrzebujemy: 
- puszka cieciorki, 
- 2 ziemniaki, 
- 1 cebula, 
- sól, 
- pieprz,  
- papryka ostra, 
- curry, 
- zioła prowansalskie,
- kurkuma.

Cieciorkę razem z zalewą umieścić w garnku. Cebulę obrać i drobno posiekać - dodać do cieciorki. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do garnka. Zalać wodą. Postawić na ogniu i gotować (ziemniaki muszą zmięknąć). Doprawić solą, pieprzem, papryką, odrobiną kurkumy i większą ilością curry. Dodać zioła prowansalskie. Podgotować jeszcze chwilę i smacznego! :)   


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz