21 marca 2015

Ślimaczki

Hit ostatnich tygodni w kuchni mojej Sis! :) Szybkie, proste, a jakże pyszne! :) Nie będę podawać dokładnej ilości składników, gdyż to zależy od Waszych upodobań i od ilości, którą robicie ;) Możecie też dodać inne rzeczy - np. oliwki, pieczarki itp.

Potrzebujemy: 
- ciasto francuskie, 
- żółty ser w plastrach, 
- wędlina w plastrach, 
- ketchup, 
- kukurydza z puszki.

Rozłożyć ciasto francuskie, posmarować je ketchupem zostawiając 1 dłuższy brzeg nieposmarowany na ok. 1cm (nie za dużo, bo Wam wypłynie jak zwiniecie). Ułożyć plastry sera i wędliny, posypać kukurydzą. Zwijać w rulon, zaczynając od szerszego - posmarowanego brzegu, idąc w kierunku tego nieposmarowanego. Po zwinięciu, przekroić na ok. 2cm plastry. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do zarumienienia w 185st. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz