Pyszne! Ale najlepsze w dniu wypieku! :) TM jest niezastąpiony w wyrabianiu ciasta... 2min i gotowe! Niesamowite :)
Potrzebujemy (8szt.):
- 30g masła,
- 20g cukru,
- 1op suchych drożdży,
- 220g puree z pieczonej dyni,
- 40g mleka,
- 500g mąki pszennej,
- 1,5 łyżeczki soli,
- 200ml mleka.
Do misy wrzucić masło, cukier, drożdże, puree z dyni, 40g mleka - podgrzewać 3min/50st/obr.2. Zdjąć pokrywę i dodać mąkę i sól. Wyrabiać ciasto 2min/interwał. Moje ciasto w tym momencie się nie wymieszało, było za suche. Dodałam 200ml ciepłego mleka i ponownie włączyłam 2min/interwał.
Wyrobione ciasto przełożyć na blachę i podzielić na 8 równych części. Przykryć czystą ściereczką i pozostawić na ok.15min do wyrośnięcia. Posmarować mlekiem. Piec w 200st przez 25min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz