17 października 2016

Bułeczki dyniowe

Pyszne! Ale najlepsze w dniu wypieku! :) TM jest niezastąpiony w wyrabianiu ciasta... 2min i gotowe! Niesamowite :) 

Potrzebujemy (8szt.): 
- 30g masła, 
- 20g cukru, 
- 1op suchych drożdży, 
- 220g puree z pieczonej dyni, 
- 40g mleka, 
- 500g mąki pszennej,
- 1,5 łyżeczki soli, 
- 200ml mleka. 

Do misy wrzucić masło, cukier, drożdże, puree z dyni, 40g mleka - podgrzewać 3min/50st/obr.2. Zdjąć pokrywę i dodać mąkę i sól. Wyrabiać ciasto 2min/interwał. Moje ciasto w tym momencie się nie wymieszało, było za suche. Dodałam 200ml ciepłego mleka i ponownie włączyłam 2min/interwał. 
Wyrobione ciasto przełożyć na blachę i podzielić na 8 równych części. Przykryć czystą ściereczką i pozostawić na ok.15min do wyrośnięcia. Posmarować mlekiem. Piec w 200st przez 25min. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz