Nienawidzę owsianek! Uchhh.... Ciężko mi je przełknąć... Moja siostra jednak mocno namawiała mnie, by spróbować tej owsianki z Jadłonomii. No i spróbowałam... I wiecie co? Dało się zjeść! A nawet smakowało! :) Polecam, spróbujcie koniecznie - szczególnie, jeśli nie lubicie owsianek :)
Potrzebujemy (1 duża, lub 2 mniejsze porcje):
- 1/4szkl płatków owsianych górskich,
- 1szkl mleka (może być np migdałowe),
- 1 łyżka masła orzechowego,
- 2 łyżki orzechów laskowych,
- 1/4 łyżeczki cynamonu,
- szczypta soli,
- syrop klonowy.
Płatki zalać mlekiem, dodać masło orzechowe, cynamon i szczyptę soli. Postawić na ogniu i mieszać - płatki muszą wchłonąć większość mleka.
Na suchej patelni uprażyć orzechy laskowe i rozgnieść je w moździerzu.
Gotową owsiankę przełożyć do miseczki, posypać orzechami i oblać syropem klonowym.
Ja tam lubię owsianki ;) Ta wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńApetycznie wygląda :) Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do odwiedzenia mojej strony https://www.facebook.com/ciastovelove/ :)
OdpowiedzUsuń