Potrzebujemy:
- 1 buraka,
- łyżka soku z cytryny,
- łyżka oliwy,
- mały kawałek fety,
- cebula czerwona,
- słonecznik łuskany,
- ziarna kminu,
- sól,
- pieprz.
Nieobranego buraka włożyć do rękawa do pieczenia i włożyć do piekarnika na ok. godzinę (czas zależny od wielkości buraka - przynajmniej 50min) w 180st.
Gdy burak będzie gotowy, wystudzić go i obrać. Pokroić w bardzo cienkie plasterki i ułożyć na talerzu.
W filiżance rozmieszać oliwę i sok z cytryny. Posmarować pędzelkiem buraka. Cebulę obrać i drobno posiekać. Posypać plasterki buraka. Oprószyć małymi kawałkami sera feta oraz solą i pieprzem.
Na patelni podprażyć ziarna kminu i słonecznika.Posypać carpaccio. Ozdobić zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz