Kolejny ugotowany wywar z warzyw pod bazę na zupę zaowocował sałatką jarzynową :) Pyyychaaaa :) Wg mojej mamci :) Choć wrzuca się co się ma :) U mnie tym razem kukurydza z fasolą czerwoną, ale śmiało możecie dodać kukurydzę i groszek a także kawałek pora i.... ugotowane wcześniej ziemniaki :) Ogórki będą dobre zarówno konserwowe jak i kiszone. Po prostu.... witajcie wszyscy razem! :)
Potrzebujemy:
- ugotowane warzywa z wywaru:
3 marchewki,
pół pietruszki,
kawałek selera,
- małą puszkę kukurydzy z fasolką czerwoną,
- 2 ogórki konserwowe,
- 1 ugotowany ziemniak,
- 2 łyżki śmietany,
- łyżka majonezu,
- łyżka musztardy,
- sól,
- pieprz.
Warzywa pokroić, dodać puszkę kukurydzy. Wymieszać ze śmietaną, majonezem i musztardą. Doprawić i... smacznego!! :)
Sałatka jarzynowa to zdecydowanie moja ulubiona sałatka, mniam uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńobserwuję i serdecznie zapraszam do siebie:)
lekcjewkuchni.blogspot.com